Jahodovo-mätové poháre s mascarpone | Tesco recepty

Jahodovo-mätové poháre s mascarpone

Jahodovo-mätové poháre s mascarpone

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 40 min. 4 – 6

Ovocné a zmrzlinové poháre sa v lete tešia väčšej popularite ako maslové či smotanové zákusky. Ovocia je v lete viac než dosť, preto si tento nápaditý dezert plný chutí pripravíte jednoducho. Svojimi prepracovanými vrstvami ulahodí aj gurmánom, ktorí ocenia nielen chuť, ale aj rafinovaný vzhľad dobrôt, čo im naservírujete.

Čo budeme potrebovať

  • 250 g jahôd
  • hrsť čerstvej mäty
  • 1 lyžica medu
Na krém:
  • 250 g mascarpone
  • 125 g bieleho jogurtu
  • 2 lyžice medu
  • kôra a šťava z 1 limetky
Na orechy:
  • hrsť orechov podľa chuti (mandle, kešu, vlašské)
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 50 g masla

Postup

Jahody nakrájame na maličké kocky a pridáme najemno nasekanú mätu. Zmiešame s medom a dávame do dezertných pohárov. Mascarpone vyšľaháme s medom, jogurtom a s limetkou na krém, ktorým zalievame jahodový šalátik.


Povrch môžeme posypať karamelizovanými orechmi – na panvici roztopíme cukor na karamel, pridáme orechy a zamiešame, aby sa obalili v karameli. Odstavíme zo sporáka, aby nám karamel nezhorel, pridáme maslo, necháme rozpustiť a zmes vysypeme na papier na pečenie.

Necháme vychladnúť, a potom zmes rozdrvíme na karamelovú chrumkavú mrveničku.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Jahodovo-mätové poháre s mascarpone

Jahodovo-mätové poháre s mascarpone

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.