icon_search

    Pikantné hruškové želé s čili papričkami a hroznom

    Zvýraznite posledné horúce dni touto ostrosladkou pochúťkou.  

    Počet porcií: 4 x 250 ml

    Náročnosť: Jednoduchá príprava

    Čas prípravy: 30 minút

    Ingrediencie:

    • 1 kg bieleho hrozna
    • 0,5 kg hrušiek
    • 50 – 100 ml bieleho vínneho octu
    • 2 struky semiačok kardamómu
    • 1 čajová lyžička celého koriandra
    • 1 – 2 sušené čili papričky
    • 500 g želírovacieho cukru

     

    Postup:

    Umyjeme ovocie, nakrájame hrozno na polovice a vykôstkované a rozštvrtené hrušky na menšie kúsky.

    Nasekané hrušky a hrozno nasypeme do hrnca, pridáme potrebné korenie a čili papričku (nekrájame ju), prilejeme trochu vody a dusíme pod pokrievkou 10 – 15 minút, pokiaľ ovocie nepustí šťavu a nezmäkne.

    Zlejeme uvarenú zmes a zmeriame množstvo šťavy. Pridáme polievkovú lyžicu octu do šťavy, privedieme ju do varu a pridáme želírovací cukor (0,5 kg cukru na 1 liter šťavy). Varíme cca. 5 minút, pokiaľ zmes nezhustne.

    Horúcu želatínu nalejem do malých zaváraninových pohárov (takéto množstvo by sa malo zmestiť do štyroch 250 ml pohárov), poháre uzavrieme a otočíme ich nadol na 10 minút.

    tescorecepty.sk - Čerstvá inšpirácia 

    Tesco

    Tesco