Voňavý bôčik s medom a pomarančmi | Tesco recepty

Voňavý bôčik s medom a pomarančmi

Voňavý bôčik s medom a pomarančmi

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 2 hod. 40 min. 4 – 6

Voňavý bôčik s medom a pomarančmi

Čo budeme potrebovať

  • 1 – 1,5 kg mäsitého bravčového bôčika s kožou (bez kosti)
  • 2 lyžice medu
  • badián – 4 hviezdičky
  • kôru a šťavu z 1 pomaranča
  • olivový olej, cca 0,5 dcl
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • tymián, pár vetvičiek
  • biele víno 2 dcl
  • zeleninu na pečenie v pekáči s bôčikom (odporúčam mrkvu, petržlen, zeler, skvelé sú aj sladké zemiaky)

Postup

Bôčik si pred pečením poriadne narežte na mriežku zo strany kože. Čím hustejšie, tým lepšie. Dajte pozor, aby ste nezarezali až do mäsa. Zbytočne by vám tak vytiekla šťava. Cez zárezy všetky chute lepšie preniknú do mäsa. Keď máte bôčik takto pekne narezaný, vmasírujte do neho všetky ingrediencie. Začnite soľou a korením a pridajte nastrúhanú kôru z pomaranča. Rovnomerne ho polejte pomarančovou šťavou, potrite medom, olivovým olejom a s narezanou kožou ho vložte do pekáča. Potom ho zalejte bielym vínom, pridajte badyán a vetvičky tymiánu. Pekáč prikryte alobalom a pečte 60 až 90 minút pri teplote 140 –160 ˚C. Pomalé pečenie vám zabezpečí, že mäso nebude tvrdé a vysušené. Po dvoch hodinách ho otočte kožou hore, pooblievajte výpekom a zapečte dochrumkava na 180 ˚C ešte 20 až 30 minút. Keď mäso mierne vychladne, podávajte ho so zeleninou z výpeku a s čerstvým pečivom.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Voňavý bôčik s medom a pomarančmi

Voňavý bôčik s medom a pomarančmi

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.