Vanilkový cheesecake so sušenými marhuľami | Tesco recepty

Vanilkový cheesecake so sušenými marhuľami

Vanilkový cheesecake so sušenými marhuľami

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 90 minút 8

Čo budeme potrebovať

Cheesecake základ:
  • 80 g masla
  • 200 g sušienok
  • 1x 22,5 cm hrubý, okrúhly pekáč
Cheesecake náplň:
  • 500 g smotanového syra
  • stredné vajíčka
  • 175 g cukru
  • vanilková esencia na chuť
Cheesecake poleva:
  • 200 g sušených marhúľ
  • 1 PL cukru alebo medu
  • aníz
  • celý klinček
  • Polovica vanilky
Mascarpone krém:
  • 125 ml dvojitá smotana
  • 100 g mascarpone
  • 1 ČL práškového cukru

Postup

Predhrejte rúru na 150 °C. Rozdrvte sušienky a roztopte maslo, následne dajte roztopené maslo na sušienky a dôkladne premiešajte. Zmes sušienok rovnomerne rozložte na dno formy.

Roztlačte syr, aby trocha zmäkkol. Pridajte vajíčka, cukor a vanilkovú esenciu a jemne premiešajte, kým sa ingrediencie spoja. Zmes nalejte na sušienkový základ a pečte 20 - 25 minút, kým nie je zmes aj v strede upečená.

Pre prípravu marhuľovej polevy vložte všetky ingrediencie do hrnca spolu so 150 ml vody, rýchlo priveďte do varu, potom znížte teplotu a nechajte variť 15 minút. Zmes nechajte vychladnúť; mala by byť podávaná pri izbovej teplote. Všetko vyššie uvedené môže byť pripravené v predstihu a zamrazené, poleva sa v prípade potreby jemne zohreje.

Pre krém z mascarpone vyšľahajte smotanu, až kým sa nevytvorí hustá štruktúra. Primiešajte mascarpone na zjemnenie a dajte ho na krém, pričom dávajte pozor, aby sa nepremiešali. Pridajte a zamiešajte práškový cukor. Rozdeľte vanilku na polovicu, odstráňte semiačky z jednej polovice a pridajte ich do krému. Zvyšok vanilky sa môže skladovať v cukre, vďaka čomu získa vanilkovú chuť.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Vanilkový cheesecake so sušenými marhuľami

Vanilkový cheesecake so sušenými marhuľami

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.