Vanilkový cheesecake s čerstvým ovocím | Tesco recepty

Vanilkový cheesecake s čerstvým ovocím

Vanilkový cheesecake s čerstvým ovocím

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne zložitá príprava 90 minút 10

Čo budeme potrebovať

Cesto:
  • 200 g cereálnych sušienok
  • hrsť mletých ovsených vločiek
  • 2 lyžice mletých orechov alebo sezamových semiačok (možno vynechať)
  • 50 g masla
Náplň:
  • 500 g tvarohu, ricotty alebo neochuteného nátierkového masla
  • 250 g kyslej smotany alebo plnotučného bieleho jogurtu
  • 3 vajcia
  • hnedý cukor alebo med (množstvo podľa vlastnej chuti)
  • vanilkový struk

Postup

Sušienky rozdrvíme a zmiešame s vločkami, so semienkami a s maslom na sypkú hmotu.


Touto zmesou vystelieme dno maslom vymastenej tortovej formy. Dáme chladiť, zatiaľ si pripravíme náplň.


Tyčovým mixérom vymixujeme tvaroh, kyslú smotanu, vajcia, cukor a dreň z vanilkového struku. Prázdny struk môžeme využiť na dochutenie klasického cukru, ktorý máme uskladnený v uzatvárateľnej nádobe.


Tvarohovú zmes vylejeme na zachladenú krustu a vložíme do rúry vyhriatej na 150 stupňov. Pečieme hodinu, dávame pozor, aby nám vrch nestmavol. Keď sa sfarbí dozlata, stiahneme teplotu na 120 stupňov, prípadne skrátime čas pečenia. Keď vypneme rúru, necháme v nej cheesecake dôjsť, kým rúra úplne nevychladne. Potom cheesecake dáme do chladu a chladíme aspoň 4 hodiny.


Podávame samostatne alebo s rôznymi ovocnými omáčkami a s čerstvým ovocím.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Vanilkový cheesecake s čerstvým ovocím

Vanilkový cheesecake s čerstvým ovocím

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.