Svieži hráškový krém | Tesco recepty

Svieži hráškový krém

Svieži hráškový krém

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 30 minút 4

Čo budeme potrebovať

  • 400 g čerstvého alebo mrazeného zeleného hrášku
  • 500 ml zeleninového vývaru alebo bujónu
  • 2 PL mascarpone
  • 6 lístkov mäty
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup

Hrášok uvaríme vo vode alebo v zeleninovom vývare do polomäkka. Pozor, aby nezačal hnednúť, ale aby zostal zelený, pretože iba vtedy budeme mať krásnu hráškovozelenú polievku. Uvarený hrášok rozmixujeme s mätou a mascarpone. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame s tmavým pečivom.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Svieži hráškový krém

Svieži hráškový krém

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.