Pohánkové rizoto | Tesco recepty

Pohánkové rizoto

Pohánkové rizoto

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 30 minút 4

Pohánkové rizoto

Čo budeme potrebovať

  • 2 šálky pohánky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 dcl suchého bieleho vína
  • olivový olej
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 menšie cibule
  • 2 šálky hrášku (mrazeného alebo čerstvého)
  • 1 šálka čerstvého špenátu
  • 1 šálka bazalky
  • 30 g píniových orieškov
  • 100 g parmezánu
  • 50 g masla
  • pár vetvičiek mäty
  • zväzok reďkoviek
  • hrachové klíčky na ozdobu

Postup

Na troche oleja speníme cibuľku, zalejeme bielym vínom a necháme ho odpariť. Pridáme pohánku a vývar. Varíme, kým pohánka nezmäkne. Medzitým si udusíme hrášok na pare a píniové oriešky spolu s cesnakom opečieme na panvici.

Hrášok, cesnakové oriešky, špenát, olivový olej a časť parmezánu rozmixujeme dohladka. Zmes pridáme k uvarenej pohánke, všetko spolu premiešame a pridáme maslo so zvyšným parmezánom.

Hotové rizoto dozdobíme mätou, hrachovými výhonkami a reďkovkou.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Pohánkové rizoto

Pohánkové rizoto

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.