Pečené bravčové so zelenou plnkou | Tesco recepty

Pečené bravčové so zelenou plnkou

Pečené bravčové so zelenou plnkou

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 120 minút 4 - 6

Čo budeme potrebovať

  • 750 g bravčového pliecka
  • 2 vajcia
  • 50 g čerstvého špenátu
  • 1 cibuľa
  • 2 PL nasekanej pažítky
  • 50 g slaniny
  • 1 PL oleja
  • soľ
  • čierne korenie

Postup

Pliecko pozdĺžne narežeme tak, aby sme získali čo najväčšiu plochu.

Cibuľu a slaninu nakrájame nadrobno a opečieme na troche oleja. Potom pridáme špenát a chvíľu dusíme. Keď je špenát udusený, pridáme vajcia a urobíme praženicu.

Pripravenú praženicu necháme vychladnúť, dochutíme soľou a korením. Jemne ju rozmixujeme, aby získala zelenú farbu. Nakoniec pridáme nasekanú pažítku a plnku rovnomerne natrieme na mäso. Opatrne zarolujeme do rolády a prevlečieme potravinárskym špagátikom.

Roládu potom poriadne osolíme, okoreníme, zabalíme do alobalu a dáme piecť na plech na mriežku. Do plechu nalejeme vodu tak, aby bola vo výške aspoň 1 cm, a pečieme približne 90 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Asi 15 minút pred dopečením odstránime alobal, aby sa mäso na povrchu pekne opieklo.

Upečenú roládu nakrájame a podávame s obľúbenou prílohou.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Pečené bravčové so zelenou plnkou

Pečené bravčové so zelenou plnkou

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.