Medvedia zemiaková polievka | Tesco recepty

Medvedia zemiaková polievka

Medvedia zemiaková polievka

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 30 minút 4

Čo budeme potrebovať

  • 50 g medvedieho cesnaku (zhruba jedna viazanička)
  • 100 g mrazeného špenátu
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 PL oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka muškátového orieška
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • chlebové krutóny

Postup

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme ich variť do osolenej vody.

V druhom hrnci na oleji speníme na plátky nakrájaný cesnak, pridáme mrazený špenát a za stáleho miešania ho úplne roztopíme. Keď je špenát roztopený, pridáme nahrubo nasekaný medvedí cesnak, štipku muškátového orieška, čierne korenie a ešte približne 5 minút dusíme.

K špenátu pridáme uvarené zemiaky aj s vodou, v ktorej sa varili, a necháme všetko spolu prevrieť.

Polievku napokon rozmixujeme dohladka a podávame dochutenú smotanou a chlebovými krutónmi.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Medvedia zemiaková polievka

Medvedia zemiaková polievka

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.