Krevety na grile v medovej marináde | Tesco recepty

Krevety na grile v medovej marináde

Krevety na grile v medovej marináde

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 40 minút 2

Čo budeme potrebovať

  • 600 g kreviet
  • 100 g masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice medu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 štipky strúhaného zázvoru
  • 3 štipky citrónovej kôry
  • čili podľa chuti
  • čierne korenie
  • soľ

Postup

Maslo rozpustíme a zmiešame ho s medom. Pridáme citrónovú šťavu, lisovaný cesnak, citrónovú kôru, zázvor a olivový olej.Podľa chuti pridáme čili, čierne korenie a soľ. Ak niekto nemá čili rád, je možné ho vynechať. Marinádu necháme vychladnúť a krevety do nej naložíme na 1 hodinu.

Krevety pred grilovaním utrieme, aby nám marináda nekvapkala do grilu. Grilujeme z každej strany asi 6 minút a počas grilovania potierame marinádou.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Krevety na grile v medovej marináde

Krevety na grile v medovej marináde

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.