Konfitované kačacie stehno | Tesco recepty

Konfitované kačacie stehno

Konfitované kačacie stehno

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 28 hodín odležanie v chlade, 2 hodiny konfitovanie a 50 minút príprava a pečenie 2

Čo budeme potrebovať

  • 2 konfitované kačacie stehná
  • 2 hrnčeky kačacieho tuku
  • 3 borievky
  • 1 lyžicu sušeného tymianu
  • 1 bobkový list
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja na prípravu krutónov
  • 1 malý tmavý chlieb
  • 2 malé šalotky
  • 2 hrnčeky kuracieho vývaru
  • soľ
  • čierne korenie
  • kel
  • čakanku
  • ½ hrnčeka stonkového zeleru aj s lístkami
  • 2 lyžice octu z červeného vína
  • 1 granátové jablko
  • olivový olej na šalát

Postup

Na prípravu konfitovaných kačačích stehien je potrebné mať čas a trpezlivosť, no výsledok stojí za to. Kačacie stehná dobre nasolíme a necháme odležať v chladničke minimálne 24 hodín. Rúru si vyhrejeme na 150 stupňov, vložíme dnu liatinovú nádobu s kačacím tukom a necháme zahriať. Do tuku vložíme kačacie stehná a takto necháme konfitovať približne 2 hodiny. Ak sa nám už dá na stehne ľahko ohnúť kĺb, konfitovanie je hotové. Na záver ešte zvýšime teplotu na 190 stupňov a necháme 10 minút dôjsť. Stehná vyložíme na tanier tak, aby neboli cez seba a necháme ich v chladničke aspoň 4 hodiny.

Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. V panvici si rozpálime kačací tuk. Vložíme kačacie konfitované stehná kožou smerom na dno panvice a opekáme pekne dozlatista. Potom stehná premiestnime  do pekáča a pečieme v rúre zhruba 10 minút.

Medzitým si pripravíme krutóny. Chlieb nakrájame  na malé kocky, rozpálime panvicu a nasucho ich opekáme, až kým nebudú pekne zlatisté. Prilejeme trocha olivového oleja a premiešame na panvici. Krutóny presypeme do misky,  osolíme, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame.

V šalátovej miske rozmiestnime na pásiky nakrájaný a umytý kel a čakanku. Premiešame so stonkovým zelerom nakrájaným nadrobno. Dresing na šalát pripravíme  veľmi jednoducho – vymiešame ocot, olivový olej, soľ, čierne korenie a nasekanú šalotku.

Servírovanie

Na tanier dáme šalát pokvapkaný dresingom a s granátovým jablkom, položíme naň kačacie stehná a podávame s dobre vychladeným vínom.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Konfitované kačacie stehno

Konfitované kačacie stehno

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.