Grilovaná zeleninová misa s tromi druhmi dipov | Tesco recepty

Grilovaná zeleninová misa s tromi druhmi dipov

Grilovaná zeleninová misa s tromi druhmi dipov

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Stredne zložitá 35 minút 2-4

Čo budeme potrebovať

  • 2 baklažány
  • 2 cukety
  • 2 červené cibule
  • 2 červené papriky
  • 2 zelené papriky
  • 1 lyžica limetkovej šťavy
  • olivový olej
  • farebné korenie
  • soľ
Cesnakový dip
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 1 téglik kyslej smotany
  • čierne korenie
  • soľ
Jogurtový dip s mletou paprikou
  • 120 g bieleho jogurtu
  • 1 lyžica kečupu
  • 3 lyžice majonézy
  • mletá paprika
  • worčestrová omáčka podľa chuti
  • čierne korenie
Paradajkový dip
  • 300 g paradajkového pyré
  • 1 čili paprička
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • štipka škorice
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

Postup

Baklažán a cuketu nakrájame na kolieska a osolíme. Len čo sa zelenina zbaví prebytočnej vody, utrieme ju papierovými obrúskami.Papriky očistíme a zbavíme semiačok. Nakrájame ich na širšie plátky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska.

Skôr ako začneme grilovať zeleninu, pripravíme si tri druhy dipov.

Začneme s cesnakovým dipom. Strúčiky cesnaku grilujeme, kým nebudú mäkké a nezískajú zlatohnedú farbu. Necháme ich vychladnúť a očistíme šupku. Obsah roztlačíme vidličkou a zmiešame s kyslou smotanou. Ochutíme soľou a čiernym korením.

Jogurtový dip je na prípravu jednoduchší a rýchlejší. Biely jogurt zmiešame s majonézou a kečupom. Podľa chuti pridáme worčestrovú omáčku, sladkú papriku a čierne korenie.

Nakoniec si pripravíme paradajkový dip. Cibuľu ošúpeme a nakrájame najemno. Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Na rozpálenej panvici osmažíme cibuľu s papričkou a pridáme paradajkové pyré, lisovaný cesnak, cukor, škoricu a podľa chuti osolíme aj okoreníme. Krátko povaríme. Omáčku potom ešte rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.

Potom si v ďalšej miske zmiešame trochu olivového oleja s limetkovou šťavou. Ochutíme čiernym korením a soľou. Počas grilovania potierame zeleninu touto marinádou. Len čo je zelenina hotová, podávame ju spoločne s dipmi.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Grilovaná zeleninová misa s tromi druhmi dipov

Grilovaná zeleninová misa s tromi druhmi dipov

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.