Grilovaná hovädzia roštenka so salsou verde | Tesco recepty

Grilovaná hovädzia roštenka so salsou verde

Grilovaná hovädzia roštenka so salsou verde

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 30 minút 4

Čo budeme potrebovať

  • 4 plátky hovädzej roštenky (každý asi 200 g)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 6 veľkých nakladaných kapár
  • 1 lyžica hrubozrnnej horčice
  • 400 ml extra panenského olivového oleja
  • čerstvá plocholistá petržlenová vňať
  • čerstvá bazalka
  • 1 citrón
  • soľ
  • hrubá morská soľ
  • čierne korenie

Postup

Hovädziu roštenku osolíme hrubou morskou soľou a okoreníme. Mäso z každej strany ogrilujeme dozlatista. Mali by stačiť 4 + 4 minúty, aby boli kúsky prepečenejšie, grilujeme 6 + 6 minút.

Pripravíme si salsu verde: Cesnak a kapary nasekáme nadrobno, v miske k nim pridáme horčicu, olej, kuchynskú soľ a čierne korenie. Premiešame. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a bazalku. Salsu dochutíme citrónovou šťavou a potrieme ňou ogrilovanú roštenku.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Grilovaná hovädzia roštenka so salsou verde

Grilovaná hovädzia roštenka so salsou verde

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.