Francúzska vínna sliepka | Tesco recepty

Francúzska vínna sliepka

Francúzska vínna sliepka

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Stredne náročná 2 hodiny 4

Čo budeme potrebovať

  • 1 kohút alebo sliepka
  • 100 g masla
  • 1 PL olivového oleja
  • 400 ml červeného suchého vína
  • 2 PL koňaku
  • 2 veľké francúzske bagety
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g mrkvy
  • 100 g petržlenu
  • 60 g slaniny
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 2 ks bobkového listu
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Kohúta alebo sliepku umyjeme, očistíme, rozporcujeme, osolíme a okoreníme.

Slaninu, petržlen a mrkvu nakrájame nadrobno, opečieme na oleji a vyberieme. Do výpeku pridáme maslo a mäso, ktoré zo všetkých strán prudko orestujeme. K mäsu pridáme slaninu s mrkvou a petržlenom, zalejeme vínom, dochutíme koňakom, paradajkovým pretlakom, bobkovým listom, bylinkami, prelisovaným cesnakom a prikryté pomaly dusíme 90 minút domäkka. Podľa potreby podlievame vínom. Podávame s bagetou natretou maslom.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Francúzska vínna sliepka

Francúzska vínna sliepka

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.