Chutný adventný veniec | Tesco recepty

Chutný adventný veniec

Chutný adventný veniec

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 1 hod. 40 min. 4 – 6

Čo budeme potrebovať

  • 150 g masla
  • 150 g hnedého cukru
  • 2 žĺtka
  • 1 vajce
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • kôru z 1 pomaranča
  • 500 g hladkej múky (dá sa použiť aj hladká špaldová)
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 balíčky prášku do pečiva
  • 2 PL rumu
  • 50 g nasekaných mandlí alebo mandľových lupienok (troška si odložte na posypanie)
  • 100 g sušených brusníc
  • 500 ml teplého mlieka
  • 1 ks vajce na potretie

Postup

Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom, žĺtkami a vajíčkom. Pridajte tvaroh a znovu šľahajte. Zmes ochuťte pomarančovou kôrou, mandľami a brusnicami. Prisypte múku, soľ, kypriaci prášok, premiešajte, prilejte rum a po častiach pridávajte mlieko. Cesto preložte z misy na dosku, rozdeľte ho na 2 rovnaké časti a urobte z neho valčeky, ktoré rovnomerne spletiete do plochého vrkoča. Konce spojte špajdľou alebo špáradlom. Preneste ho na vymastený plech, prípadne papier na pečenie a vytvarujte do kruhu. Adventný veniec nechajte pri izbovej teplote ešte chvíľu kysnúť (20 – 30 minút). Potom ho potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte zvyšnými mandľovými lupienkami.


Pečte v rozohriatej rúre pri teplote 200 °C cca 30 – 45 minút. Treba skúsiť špáradlom, či to stačí. Keď je veniec zvrchu trochu zapečený, znížte teplotu, aby sa prepiekol rovnomerne.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Chutný adventný veniec

Chutný adventný veniec

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.