Burger s lososovou plackou | Tesco recepty

Burger s lososovou plackou

Burger s lososovou plackou

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 50 minút 4

Za takýto luxusne vyzerajúci a veľmi chutný burger s grilovanou lososovou plackou, čerstvou zeleninou a domácou tatárskou omáčkou by sa nemuseli hanbiť ani profesionálni kuchári.

Čo budeme potrebovať

Burger
  • 4 hamburgerové žemle
  • 3 paradajky
  • 1 červená cibuľa
  • šalát (rukola, listový šalát, ľadovž šalát)
Lososová placka
  • 500g lososového filé
  • strúhanka z 2 krajcov chleba
  • 3 vyšľahané vaječné bielky
  • 1 šalotka
  • 1 čilli paprička
  • 20g čerstvej bazalky
  • čierne mleté korenie
  • soľ
  • olej
Domáca tatárska omáčka
  • 2 žĺtky
  • 150ml slnečnicového oleja
  • 1 lyžica francúzskej horčice
  • 1 kyslá uhorka
  • ¼ cibule
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Postup

1. Pokrájame lososové filé na menšie kúsky a mixujeme. Postupne pridávame striedky chleba, vyšľahané vaječné bielky, šalotku, čili papričku a bazalku. Dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Z pripravenej zmesi vyformujeme placky, ktoré pokvapkáme olejom a dáme do chladničky odpočinúť.

2. Pomocou ručného mixéra zmiešame žĺtky, slnečnicový olej, horčicu, soľ a čierne mleté korenie. Keď už je majonéza vymiešaná, pridáme pokrájanú kyslú uhorku, cibuľu a premiešame. Domáca tatárska omáčka je takto pripravená, avšak pred tým, ako budeme grilovať placky, si ju necháme schladiť v chladničke.

3. Rozpálime gril a grilujeme placky z oboch strán. Rozkrojené žemle môžeme takisto opiecť zvrchu a zvnútra, aby boli chrumkavé.

4. Servírujeme tak, že do každej žemle vrstvíme šalát, jednu lososovú placku, zopár plátkov paradajky, cibule a vrch ochutíme domácou tatárskou omáčkou.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Burger s lososovou plackou

Burger s lososovou plackou

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.