Bravčové plece na pive | Tesco recepty

Bravčové plece na pive

Bravčové plece na pive

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 6 hod. 4 – 6

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg bravčového pleca bez kosti
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 PL údenej mletej papriky alebo sladkej papriky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 200 ml hustého pretlaku alebo paprikovo-paradajkovej pasty
  • 500 ml čierneho piva

Postup

Bravčové plece umyjeme a utrieme do sucha. Uložíme ho na hlboký plech. Prešpikujeme ho celými strúčikmi cesnaku. Následne potrieme celý kus mäsa paprikou, pretlakom, soľou a korením. Podlejeme ho čiernym pivom, prikryjeme alobalom a pečieme prikryté 5 hodín na 120 stupňov. Po 5 hodinách odkryjeme, polejeme šťavou a zapneme na 200 stupňov gril/horný ohrev, s ktorým dopečieme do zlatista asi 20 minút. Pred podávaním necháme odpočinúť aspoň 20 minút, aby nám z neho nevytiekla všetka šťava. Podávame nakrájané alebo natrhané na vlákna ako tzv. pulled pork. Skvelo chutí s čerstvým chlebom, zelerovým pyré, ale aj natrhané v sendviči, resp. v hamburgeri s majonézou a horčicou.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Bravčové plece na pive

Bravčové plece na pive

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.