Bravčové kotletky s fazuľkami | Tesco recepty

Bravčové kotletky s fazuľkami

Bravčové kotletky s fazuľkami

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 40 minút 6

Bravčové kotletky s fazuľkami

Čo budeme potrebovať

  • 6 bravčových kotliet s kosťou (ideálne karé s kosťou a rebierkom)
  • 300 g zelených fazuliek
  • 600 g menších okrúhlych zemiakov
  • 250 ml smotany na šľahanie (prípadne rastlinnej)
  • 150 ml vývaru
  • čierne korenie
  • soľ
  • nakladané zelené korenie
  • 1 dl bieleho suchého vína
  • 4 PL oleja
  • 50 g masla
  • 4 strúčiky cesnaku

Postup

Na panvici rozohrejeme olej, pridáme maslo a celé strúčiky cesnaku. Potom pridáme kotlety a sprudka ich orestujeme z každej strany približne 1 minútu.

Zemiaky očistíme, prekrojíme na polovicu a dáme ich variť do osolenej vody na 15 minút. Fazuľky očistíme a odkrojíme konce.

Vezmeme veľký pekáč, vložíme doň mäso, cesnak, pridáme polouvarené zemiaky a fazuľky. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne na 15 minút.

Do panvice, v ktorej sme opekali mäso, pridáme vývar, necháme ho krátko redukovať a prilejeme biele víno, ktoré sa po chvíli odparí. Pridáme smotanu spolu s 3 ČL zeleného korenia. Necháme prevrieť a zlejeme do nádobky na omáčku.

Po upečení mäso a zeleninu naservírujeme na tanier a polejeme omáčkou.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Bravčové kotletky s fazuľkami

Bravčové kotletky s fazuľkami

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.