Recepty Zubáčové plnené rolky
Suroviny
800 g plátkov zubáča (4 plátky)
100 g baby špenátu
2 strúčiky cesnaku
zmäknuté maslo na opekanie
500 g sladkých zemiakov
100 ml šľahačkovej smotany alebo rastlinnej smotany
kôra a šťava z 1 limetky
1 lyžička nastrúhaného čerstvého zázvoru
soľ
mleté čierne korenie
Popis

Plátok zubáča osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom a poukladáme lístky špenátu. Zatočíme do rolky a prepichneme špáradlom. Opekáme na masle z každej strany 2 minúty do zlatista. Ak by boli rolky príliš hrubé a nedopiekli by sa na panvici, necháme ich dôjsť 5 – 10 minút v rúre na 120 °C. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na štvrtiny, vložíme do studenej osolenej vody a varíme domäkka. Scedíme, pridáme smotanu, limetkovú kôru aj šťavu, zázvor, dochutíme a pomixujeme na pyré. Podávame s rolkami ozdobené čerstvým špenátom. 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Aktuálne ponuky

1 / 3

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4