Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Pripravíme si ratatouille. V malej miske zmiešame olivový olej, pretlačený cesnak, sušené oregano, sušený tymian a soľ. Baklažán, cuketu, paradajky, batat a očistenú cibuľu nakrájame ostrým nožom na tenučké plátky. Z alobalu odtrhneme 4 väčšie kusy. Zeleninu navrstvíme do stredu každého štvorca z hliníkovej fólie a nalejeme na ňu zmes olivového oleja. Okraje alobalu utesníme, aby sme vytvorili balíčky, a položíme ich na rozohriaty gril. V zatvorenom grile pečieme 15 – 20 minút.
V malej miske zmiešame citrónovú šťavu, olivový olej, citrónovú kôru, dijonskú horčicu, med, soľ a mleté čierne korenie.
Zmesou potrieme zubáča, položíme ho na rozohriaty gril a grilujeme 3 – 5 minút z každej strany.
Zeleninové balíčky opatrne otvoríme, zeleninu presunieme na tanier, položíme na ňu grilovaného zubáča, posypeme čerstvým tymianom a podávame.