Recepty Zubáč na grile s ratatouille

Suroviny

2 filety zubáča (Tesco Zubáča veľkoústeho s kožou)
30 ml čerstvej citrónovej šťavy
30 ml olivového oleja
2 ČL citrónovej kôry
1 čl dijonskej horčice
1 čl medu
½ ČL soli
½ ČL mletého čierneho korenia
Ratatouille:
60 ml olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 štipka oregana
1 štipka tymiánu
1 čl soli
1 cibuľa
1 baklažán (stredne veľký)
1 cuketa
1 sladký zemiak
350 g paradajok (väčších)
1 hrsť tymiánu (na ozdobu)

Postup

1

Pripravíme si ratatouille. V malej miske zmiešame olivový olej, pretlačený cesnak, sušené oregano, sušený tymian a soľ. Baklažán, cuketu, paradajky, batat a očistenú cibuľu nakrájame ostrým nožom na tenučké plátky. Z alobalu odtrhneme 4 väčšie kusy. Zeleninu navrstvíme do stredu každého štvorca z hliníkovej fólie a nalejeme na ňu zmes olivového oleja. Okraje alobalu utesníme, aby sme vytvorili balíčky, a položíme ich na rozohriaty gril. V zatvorenom grile pečieme 15 – 20 minút.

2

V malej miske zmiešame citrónovú šťavu, olivový olej, citrónovú kôru, dijonskú horčicu, med, soľ a mleté čierne korenie.

3

Zmesou potrieme zubáča, položíme ho na rozohriaty gril a grilujeme 3 – 5 minút z každej strany.

4

Zeleninové balíčky opatrne otvoríme, zeleninu presunieme na tanier, položíme na ňu grilovaného zubáča, posypeme čerstvým tymianom a podávame.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept