Recepty Zimný sýty krúpkový šalát s kapustou a slaninkou
Suroviny
250 g jačmenné krúpy
2 kyslej kapusty (veľké hrste)
200 g slaninky (gazdovskej)
1 PL oleja
1 PL rasce
2 PL majorán
soľ a čierne korenie
Postup
1
Krúpky uvaríme v slanej vode a zlejeme, podobne ako cestoviny. Nevaríme úplne do mäkka, zdravšie sú “al dente”.
2
V panvici ohrejeme 1 lyžicu oleja a pridáme kapustu a rascu a chvíľu restujeme.
3
Keď je kapusta mäkká, pridáme uvarené a zliate krúpky, čierne korenie, cesnak a veľa majoránu.
4
Vo vedľajšej panvičke opečieme slaninku nakrájanú na kocky.
5
Slaninku poriadne vyškvaríme a pridáme na krúpky s kapustou.
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4