Recepty Zemiakové vejáriky

Suroviny

zemiaky (väčší)
klobása
slanina
cesnak
cibuľa
soľ
oregano (alebo bazalka, provensalské atď)
Eidamský syr (rôzne druhy)

Popis

Zemiakové vejárikyOčistíme zemiaky – ak používame nové, šupku môžeme nechať, v tom prípade ich však riadne umyjeme. Nakrájame slaninku, klobásku, cibuľu, cesnak či ďalšie obľúbené ingrediencie. Zemiaky nakrájame na vejáriky. Dávame pozor, aby sme zemiak neprekrojili až celkom nadol, aby sa nám nerozpadol. Do zemiaku poukladáme suroviny podľa chuti. Pripravené zemiaky naukladáme do pekáča, osolíme, okoreníme a po troche polejeme každý zemiak olejom. Zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 °C zhruba 45 minút. Povrch posypeme strúhaným syrom a na záver dáme odokryté dopiecť na 5 – 10 minút.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept