Slané pečivo zo zeleru, múky a syra je alternatívou ku krekrom, aké ste poznali doteraz.
100 g zeleru
150 g špaldovej múky
150 g masla (alebo rastlinného tuku)
150 g strúhaného parmezánu
150 g strúhanky
2 vajcia
soľ
sezam (rasca, mak alebo ľanové semiačka na posypanie podľa chuti)
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Očistený zeler najemno nastrúhame, pridáme múku, tuk, syr, strúhanku a jedno vajce a vypracujeme hladké cesto.
Zabalíme ho do potravinovej fólie a dáme odpočívať do chladničky na 10 minút.
Cesto natenko vyvaľkáme, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme posýpkou. Tip: Aby sa cesto pri vaľkaní nelepilo, rozvaľkajte ho cez potravinársku fóliu.
Krájame asi 3 – 4 centimetre široké tyčinky.
Dáme piecť na 15 minút, alebo kým nie sú pekne zlatisté.
Viac informácií
Viac informácií
© 2019 TESCO STORES SR, a.s.