Recepty Zelená polievka s krupicovými haluškami
Suroviny
1 ks pór
3 ks petržlen
250 g mladých špenátových listov
½ l vývaru (alebo vody)
olej
čerstvá petržlenová vňať
soľ
biele mleté korenie
Halušky
½ šálka múky (krupicovej)
1 ks vajce
soľ (štipka)
Postup
1
Zeleninu umyjeme, pór a paštrnák nakrájame a opečieme na oleji. Zalejeme vývarom (vodou), osolíme, okoreníme a varíme asi 15 minút. Odstavíme, pridáme petržlenovú vňať, špenátové listy a keď zmäknú, všetko spolu rozmixujeme.
2
V šálke zmiešame krupicovú múku s vajcom a so soľou, prípadne s trochou vody, ak sa nechcú múka a vajíčko spojiť. Necháme odpočívať asi 5 minút. Z cesta lyžičkou vykrajujeme halušky, ktoré uvaríme v osolenej vriacej vode.
3
Vložíme do taniera, zalejeme polievkou a podávame. Polievku naložíme do taniera, pridáme gnocchi a môžeme podávať.
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4