Recepty Wellington z bravčovej panenky
Suroviny
1 bravčovú panenku strednej veľkosti
1 balenie lístkového cesta
4 – 5 plátkov oravskej slaninky (prípadne prosciutta)
200 g šampiňónov
1 šalotku
2 strúčiky cesnaku
hrsť mladého špenátu
sezam
čerstvý tymian
1 dcl bieleho vína
3 lyžice sladkej smotany
1 vajce
olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
Popis

Na olivovom oleji osmažíme šalotku, na ktorej podusíme pokrájané šampiňóny. Dochutíme soľou, korením, pretlačeným cesnakom a čerstvým tymianom, podlejeme vínom a ešte chvíľku dusíme, kým sa víno nevyparí.


Necháme vychladnúť a rozmixujeme so smotanou na hustú kašu – fáš.


Lístkové cesto vyvaľkáme, potrieme pripravenou fášou, pridáme špenát a položíme naň panenku, ktorú sme predtým obalili v slaninke, osolili, okorenili a narýchlo opražili z každej strany na panvici.


Zabalíme do lístkového cesta, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme v rúre pri teplote 180 °C dozlatista (asi 20 – 30 minút).


Necháme jemne vychladnúť a krájame na plátky, ktoré môžeme podávať s jarným šalátom či s varenými zemiakmi.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4