Recepty Višňovo-maková torta

Suroviny

300 g mletého maku
4 vajcia
soľ
100 g masla (alebo kokosového oleja)
100 g medu
1 lyžička prášku do pečiva
250 ml smotany 30%
250 g mascarpone
2 lyžice medu
1 vanilkový struk
1 hrnček višní (vykôstkovaných)
100 g višnového džemu

Popis

Vajcia rozdelíme. Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Vo väčšej mise premiešame mak s kypriacim práškom. Pridáme žĺtka, med, rozpustené (pozor, nie horúce!) maslo a na koniec vmiešame vyšľahané bielka. Masu vylejeme do okrúhlej tortovej formy s priemerom 22 cm a pečieme v rúre vyhriatej na 170ºC približne 40 minút. Zatiaľ si pripravíme krém. Studenú šľahačku šľaháme, až kým nebude polotuhá. Pridáme mascarpone, vanilku a med a znovu vyšľaháme. Po upečení korpus necháme vo forme vychladnúť, potom ho vyklopíme alebo vyberieme. Hotový korpus prerežeme na polovicu. Spodnú časť natrieme višňovým džemom, potrieme krémom a navrstvíme višne. Prikryjeme druhou časťou korpusu. Vrch torty ešte potrieme krémom a posypeme makom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept