Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Vajcia rozdelíme. Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Vo väčšej mise premiešame mak s kypriacim práškom. Pridáme žĺtka, med, rozpustené (pozor, nie horúce!) maslo a na koniec vmiešame vyšľahané bielka. Masu vylejeme do okrúhlej tortovej formy s priemerom 22 cm a pečieme v rúre vyhriatej na 170ºC približne 40 minút. Zatiaľ si pripravíme krém. Studenú šľahačku šľaháme, až kým nebude polotuhá. Pridáme mascarpone, vanilku a med a znovu vyšľaháme. Po upečení korpus necháme vo forme vychladnúť, potom ho vyklopíme alebo vyberieme. Hotový korpus prerežeme na polovicu. Spodnú časť natrieme višňovým džemom, potrieme krémom a navrstvíme višne. Prikryjeme druhou časťou korpusu. Vrch torty ešte potrieme krémom a posypeme makom.