Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Maslo vymiešame s cukrom, pridáme vajcia a vanilkový cukor.
V inej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a kokos. Pridávame do maslovej hmoty striedavo s mliekom.
Rúru vyhrejeme na 175 °C. Tortovú formu vymastíme, vlejeme cesto a pečieme asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme asi 10 minút, potom korpus vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke.
Pripravíme si plnku: Všetko spolu vymiešame dohladka.
Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu. Spojené pláty postavíme na rozrezanú časť. Vznikne tak telo zajka. Približne v polovici „chrbta“ urobíme šikmo rez tak, že vznikne zajkova hlava. Zo zrezanej časti vytvoríme chvostík.
Časť plnky natrieme na jeden plát, prikryjeme druhým plátom. Korpus potrieme zvyšnou plnkou a bohato zasypeme strúhaným kokosom. Z tvrdého papiera vystrihneme uši a zapichneme ich do hlavy.
Z lentiliek spravíme nos a oči.