Veľkonočné vajíčka si môžete pripraviť nielen pre šibačov, ale aj do vynikajúcej rolády.
500 g kvalitného mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
2 suché žemle alebo rožky (najlepšie cereálne)
5 vajec
1 cibuľa
5 sušených paradajok
100 g mozzarelly
čerstvý tymian
2 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
strúhanka
Mleté mäso spojíme s nakrájanými staršími žemľami, ktoré sme vopred namočili vo vode, s vajcami, nadrobno nakrájanou cibuľou, nakrájanými sušenými paradajkami a s nakrájanou mozzarellou, strúčikmi prelisovaného cesnaku, tymianom, mletým čiernym korením a so soľou. Podľa potreby môžeme zmes zahustiť strúhankou.
Z vymiešanej zmesi vytvoríme obdĺžnik, do stredu umiestnime 2 alebo 3 vajcia a vytvarujeme valec. Fašírku pečieme na vymastenom alobale na plechu alebo vo štvorcovej forme či na pekáči pri teplote 200 °C asi 40 minút.
Predtým ako ju vyklopíme, necháme ju poriadne vychladnúť, aby sa nám nerozpadla. Podávame so šalátom, s chlebom alebo s varenými novými zemiakmi.
Viac informácií
Viac informácií
© 2019 TESCO STORES SR, a.s.