Recepty Veľkonočná plnka s prepeličími vajíčkami

Suroviny

250 g údenej šunky
250 g bravčového pliecka
250 ml mlieka (až 300 ml podľa potreby)
soľ
mleté čierne korenie
mletý muškátový oriešok
petržlenová vňať (čerstvá)
majorán
6 vajec (slepačích)
10 ks prepeličieho vajíčka (uvarené natvrdo, až 12 podľa potreby)
6 ks rožka (z predchádzajúceho dňa)

Postup

1

Bravčové mäso zomelieme. Údené mäso nakrájame na malé kúsky. Uvaríme prepeličie vajíčka.

2

Zo slepačích vajec oddelíme bielka a žĺtky. Žĺtky vyšľaháme s mliekom, z bielok ušľaháme tuhý sneh.

3

Rožky nakrájame na kocky, zalejeme žĺtkami s mliekom. Osolíme, okoreníme, pridáme štipku muškátového orieška, lyžičku majoránu a podľa chuti nasekanú petržlenovú vňať.

4

Rúru vyhrejeme na 180 °C. Hmotu spojíme s pomletým mäsom, nakrájaným údeným mäsom a jemne primiešame sneh.

5

Formu na srnčí chrbát vymastíme tenkou vrstvou masla alebo oleja. Asi do 1/3 naplníme plnkou, na ňu poukladáme uvarené ošúpané prepeličie vajíčka a zakryjeme zvyškom plnky. Pečieme asi hodinu. Necháme vychladnúť vo forme a po vychladnutí vyklopíme a krájame.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept