Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Bravčové mäso zomelieme. Údené mäso nakrájame na malé kúsky. Uvaríme prepeličie vajíčka.
Zo slepačích vajec oddelíme bielka a žĺtky. Žĺtky vyšľaháme s mliekom, z bielok ušľaháme tuhý sneh.
Rožky nakrájame na kocky, zalejeme žĺtkami s mliekom. Osolíme, okoreníme, pridáme štipku muškátového orieška, lyžičku majoránu a podľa chuti nasekanú petržlenovú vňať.
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Hmotu spojíme s pomletým mäsom, nakrájaným údeným mäsom a jemne primiešame sneh.
Formu na srnčí chrbát vymastíme tenkou vrstvou masla alebo oleja. Asi do 1/3 naplníme plnkou, na ňu poukladáme uvarené ošúpané prepeličie vajíčka a zakryjeme zvyškom plnky. Pečieme asi hodinu. Necháme vychladnúť vo forme a po vychladnutí vyklopíme a krájame.