Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Vodu privedieme do varu, vložíme do nej kel, po dvoch minútach pridáme hrášok. Varíme 5 minút, potom pridáme brokolicu a povaríme dve minúty.
Zeleninu scedíme, necháme vychladnúť a dáme do misy spolu s nakrájaným zelerom. Rozmixujeme.
Na panvici zohrejeme trochu olivového oleja a cibuľu na ňom osmažíme dosklovita. Pridáme roztlačený cesnak a minútu posmažíme.
Do misy s rozmixovanou zeleninou dáme ovsené vločky, strúhanku, mleté orechy, cibuľu, cesnak. Dochutíme korením, sójovou omáčkou, horčicou a soľou.
Zo zmesi vyformujeme 4 hamburgery.
Pripravíme si majonézu: Paradajky nakrájame na malé kúsky a vmiešame do majonézy.
Baklažán a červenú papriku nakrájame na tenké plátky. Trochu olivového oleja zahrejeme na panvici a jemne ich opečieme dohneda – asi 3 – 4 minúty.
Žemle rozkrojíme, obe časti potrieme paradajkovou majonézou, navrstvíme šalát, hamburger, baklažán s paprikou, šalát a prikryjeme žemľou. Upevníme špajdlou.