Recepty Vegetariánsky dhal s ryžou, ktorý vykúzlite za pár minút

Suroviny

300 g červenej šošovice
1 žltá paprika
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 lyžica mletého zázvoru
2 paradajky
½ lyžice slnečnicového oleja
720 ml zeleninového vývaru (alebo vody)
240 ml kokosového mlieka
½ lyžičky kurkumy
1 lyžička mletej červenej papriky
1 hrsť koriandra
1 hrsť petržlenovej vňate
soľ
mleté čierne korenie

Postup

1

Šošovicu opláchnite pod tečúcou vodou. Cibuľu, cesnak, papriku a mrkvu nasekajte nadrobno.

2

V hrnci rozohrejte olej a smažte na ňom cibuľu asi 3 – 4 minúty na stredne silnom plameni. Pridajte zázvor, cesnak, mrkvu a papriku.

3

Pridajte všetky koreniny, ½ lyžičky hnedého cukru, šošovicu a tri poháre zeleninového vývaru alebo vody. Priveďte do varu a varte na miernom plameni približne 10 minút. Na záver pridajte kokosové mlieko a varte ďalších 5 minút alebo dovtedy, kým nezískate požadovanú konzistenciu.

4

Podávajte teplé s ryžou alebo chlebom naan a ozdobte čerstvými bylinkami – koriandrom a petržlenovou vňaťou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept