Recepty Vege burger z tempehu so zeleninou a hubami
Suroviny
4 cukety
2 lyžice olivového oleja
100 g čedaru
400 g marinovaného tempehu
2 červené papriky
1 pór
4 šampiňóny portobello
1 červená cibuľa
1 biela cibuľa
4 žemle na hamburgery (prípadne celozrnné)
soľ
korenie
Na salsu:
200 ml bieleho jogurtu
3 jarné cibuľky
200 g cherry paradajok
1 čili paprička
čerstvý koriander
1 lyžička limetkovej šťavy
Popis

Cukety nakrájame na hranolčeky, osolíme ich, okoreníme, uložíme na podnos na grilovanie a pokvapkáme ich olivovým olejom. Podnos položíme na gril a cukety pečieme približne 15 minút. Počas posledných troch minút pečenia k cuketám pridáme nastrúhaný čedar. Tempeh rozdelíme na 4 porcie a grilujeme ho približne 5 minút spolu s nakrájanou paprikou, pórom a šampiňónmi. Pridáme aj červenú a bielu cibuľu nakrájanú na krúžky. Medzičasom pripravíme salsu: do misky s jogurtom pridáme nasekanú jarnú cibuľku, paradajky, čili papričku a čerstvý koriander. Všetko premiešame, dochutíme soľou, korením a šťavou z limetky. Žemličky potrieme salsou, pridáme grilovaný tempeh, zeleninu a šampiňóny. Navrch pridáme ešte trochu salsy, priklopíme a podávame s cuketovými hranolčekmi.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy

1 / 8

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4