Recepty Vegánske karí s cícerom
Suroviny
1 PL slnečnicového oleja
1 PL zelenej karí pasty
400 ml kokosového mlieka
1 červenú cibuľu
3 strúčiky cesnaku
1 ČL nastrúhaného zázvoru
koreniny: 1 ČL kurkumy, štipka rasce a sušeného koriandra, čili
hrnček sterilizovaného cíceru
rôzne druhy obľúbenej zeleniny: cuketu, mrkvu, baklažán, farebné papriky, huby
Popis

Na oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme karí pastu, restujeme.


Teraz prichádza na rad zelenina podľa ľubovôle. Preferujeme rôzne druhy zeleniny nakrájanej na rôzne tvary, napríklad mrkvu na pásiky, cuketu na kolieska, papriku na väčšie kocky.


Zeleninu restujeme, posypeme koreninami, pridáme cícer a zalejeme kokosovým mliekom. Varíme na miernom ohni asi 15 minút, kým zmes nezhustne. Podávame posypané čerstvým koriandrom a s ryžou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4