Recepty Vegánska sekaná zo šošovice
Suroviny
2 červenej šošovice (šálky)
½ šálka ovsených vločiek
½ šálka strúhanky
½ cibule
2 mrkvy
1 hrsť petržlenovej vňate
½ šálka červenej papriky (nakrájanej)
2 strúčiky cesnaku
2 PL paradajkového pretlaku
2 PL oleja
2 PL ľanové semienka (alebo múky z nich)
1 ČL tymián
1 ČL majoránky
¼ ČL soli
mleté čierne korenie
Príloha
zemiaky
forma na pečenie (chlebíka)
Postup
 alt=
1
Zeleninu očistíme, nakrájame, cesnak prepasírujeme. Rúru vyhrejeme na 175 °C.
 alt=
2
Šošovicu uvaríme.
 alt=
3
Na panvici rozpálime olej a zeleninu okrem cesnaku na ňom podusíme domäkka. Pridáme cesnak a ešte minútu osmažíme.
 alt=
4
Všetky prísady nahrubo zmixujeme.
 alt=
5
Formu vystelieme papierom na pečenie, vyplním hmotou a zarovnáme.
 alt=
6
Pečieme asi 45 minút. Pred vyklopením z formy necháme šošovicovú sekanú aspoň 15 minút vychladnúť. Podávame s varenými zemiakmi. Tip: Šošovicová sekaná je výborná aj ako plnka do plnenej papriky.
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4