Zatvoriť
Vitajte v
Boli ste presmerovaní na našu novú stránku plnú inšpirácie, ktorá bola prispôsobená práve pre vás.
Pokračovať
Recepty Upečte si domáce krutóny

Suroviny

chlieb (tmavý, biely, špaldový, celozrnný)
olivový olej
oregano (sušené)
1 ČL sušenej bazalky
cesnak (sušený)
parmezán (nastrúhaný)
mleté čierne korenie

Popis

Chlieb nakrájame na také veľké kocky, aké veľké chceme mať krutóny a uložíme ich na plech tak, aby sa vzájomne neprekrývali. Posypeme sušenými bylinkami, nastrúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme na 180 °C dozlatista a dávame pozor, aby nezhoreli. Necháme ich vychladnúť a zosypeme ich do papierovej krabice alebo plechovej nádoby, kde ich môžeme skladovať aj týždeň. Sú skvelé ako príloha k polievke alebo ako doplnok do šalátov.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept