Recepty Tuniak s batatmi a so zeleninou
Suroviny
2 veľké bataty
olivový olej
100 g zeleniny (napr. kel, kapusta)
2 strúčiky cesnaku posekaného najemno
1 červenú čili papričku pokrájanú nadrobno (môžete vynechať)
2 ks 150 g steakov z tuniaka
morskú soľ
mleté čierne korenie
Popis

Postup

Rúru predhrejeme na 180 °C. Bataty umyjeme a neošúpané ich prekrojíme po dĺžke na dlhé tenké hranolčeky. Pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme, dobre premiešame a dáme piecť asi na 20 minút tak, aby nám pekne zhnedli a šupka ostala chrumkavá. Je dobré počas pečenia ich aspoň raz premiešať. V panvici si rozohrejeme olej, pridáme zeleninu a pražíme asi 5 minút. Pridáme cesnak aj čili a dochutíme soľou a čiernym korením. Všetko dobre premiešame. V grilovacej panvici rozohrejeme trochu oleja. Pridáme mäso z tuniaka a prudko ho opekáme 3 minúty z každej strany. Ak vám prekáža predstava ružového vnútra v mäse, pokojne opekajte dlhšie. Opečené mäso poukladáme na zeleninu a ihneď podávame spolu s batatovými hranolčekmi.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4