Recepty Tuniak s batatmi a so zeleninou

Suroviny

2 sladké zemiaky (veľké batáty)
olivový olej
100 g ružičkového kelu (napr. kel, kapusta)
2 strúčiky cesnaku (posekaného najemno)
1 čili paprička (pokrájanú nadrobno (môžete vynechať)
2 ks steaku z tuniaka
morská soľ
mleté čierne korenie

Popis

Postup

Rúru predhrejeme na 180 °C. Bataty umyjeme a neošúpané ich prekrojíme po dĺžke na dlhé tenké hranolčeky. Pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme, dobre premiešame a dáme piecť asi na 20 minút tak, aby nám pekne zhnedli a šupka ostala chrumkavá. Je dobré počas pečenia ich aspoň raz premiešať. V panvici si rozohrejeme olej, pridáme zeleninu a pražíme asi 5 minút. Pridáme cesnak aj čili a dochutíme soľou a čiernym korením. Všetko dobre premiešame. V grilovacej panvici rozohrejeme trochu oleja. Pridáme mäso z tuniaka a prudko ho opekáme 3 minúty z každej strany. Ak vám prekáža predstava ružového vnútra v mäse, pokojne opekajte dlhšie. Opečené mäso poukladáme na zeleninu a ihneď podávame spolu s batatovými hranolčekmi.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept