Recepty Teplý šalát z jesennej zeleniny so syrom

Suroviny

1 tekvica hokkaido

10 ks jedlé gaštany

10 ružičkového kelu

1 červená cibuľa

1 červená repa

1 paštrnák

2 cesnaku (hlavičky)

100 g syr balkánskeho typu

olivový olej

slnečnicové semienka

soľ

rasca

oregano

tymián

aníz

rozmarín

Popis

„Šalát je vďaka absencii alergénov vhodný pre každého a to bez rozdielu veku. Môže byť konzumovaný kedykoľvek počas dňa, ako ľahká jesenná večera môže byť vhodný, aj keď chudnete. Vzhľadom k nízkej energetickej hodnote je možné zjesť pomerne veľkú porciu a tým odbúrať psychický pocit nedostatočnosti. Balkánskeho syra sa netreba obávať, pretože sám o sebe je potravinou pomerne "diétny" a možno ho konzumovať bez výčitiek, aj keď chudnete. Má kladný vplyv na imunitu a stav našich kostí. Skutočnosť, že obsahuje o niečo vyšší podiel soli, nie je na škodu, ak šalát už nesolíme, alebo len veľmi mierne. Zaujímavou ingredienciou sú jedlé gaštany. Pomáhajú napríklad v boji s vysokým cholesterolom či bolestiach hlavy neznámeho pôvodu. Použité ingrediencie sa nielen chuťovo veľmi dobre dopĺňajú, ale každá z nich dodáva šalátu množstvo cenných mikroživín. Pravdou je, že tepelnou úpravou síce značne utrpí vitamín C a kyselina listová, ostatné vitamíny však zostávajú. A minerálne látky sú termostabilné. Na jeseň a v zime je teda jednoznačne lepšie si ako hlavné jedlo dopriať teplý zeleninový šalát, ktorý - na rozdiel od surovej zeleniny, naše telo zahreje. Použité korenie sa okrem ďalšieho vylepšenia senzorických vlastností podieľa aj na efektívnejšom trávení, a tým aj spracovaní obsiahnutých živín. Šalát ako celok prispeje rozhodne k lepšej kondícii celého nášho organizmu a vďaka nemu budete odolnejší voči celej škále chorôb, vrátane civilizačných,“ pochvaľuje tento teplý šalát naša expertka na zdravú výživu Zuzana Pavelková Šafářová.

Postup

1

Hokkaido umyjeme, rozkrojíme, vyčistíme a tekvicu aj so šupou nakrájame na mesiačiky

2

Gaštany narežeme na jednej strane do kríža.

3

Zvyšnú zeleninu očistíme, cibuľu pokrájame na mesiačiky, cviklu prekrojíme na polovicu a potom nakrájame na tenké plátky, paštrnák rozkrojíme po dĺžke na osminky, cesnak po šírke na polovicu

4

Rúru vyhrejeme na 210 °C.

5

Plech na pečenie potrieme olejom a naukladáme naň zeleninu okrem cesnaku a gaštanov. Posypeme korením, bylinkami, osolíme, na pekáč dáme cesnak a gaštany a pečieme cca 20 – 25 minút.

6

Podávame posypané syrom a slnečnicovými semiačkami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy

Tesco Leták - aktuálny týždeň

Viac informácií  Informácie



Ponuka je platná v hypermarketoch.
Letáková ponuka platí od 21. 8. od 8:00 hod. do 27. 8. 2019 alebo do vypredania zásob podľa otváracích hodín jednotlivých obchodných jednotiek, s výnimkou obmedzenia platnosti na vybraných stránkach. Letáková ponuka nie je platná v predajniach Tesco Expres. Ponuka neplatí počas štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja. Ponuka pultového predaja rýb platí len pre obchodné jednotky s rybacím obslužným pultom. Ceny sú uvedené v eurách. V letáku sú použité ilustračné fotografie. Za prípadné tlačové chyby sa ospravedlňujeme. Tesco Stores SR, a. s., Kamenné nám. 1/A, Bratislava.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4