Recepty Tekvicovo-šošovicová polievka
Suroviny
1 veľkú maslovú tekvicu, neošúpanú a pokrájanú na kocky
4 strúčiky cesnaku
1 ½ ČL zmesi sušených byliniek (tymian, rozmarín, petržlenová vňať a i.)
½ červenej cibule pokrájanej nadrobno
250 g červenej šošovice
1 l zeleninového vývaru
mleté čierne korenie
soľ
Popis

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Pokrájanú tekvicu a cesnak rozložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Premiešame a posypeme ešte zmesou byliniek. Pečieme v rúre cca 25 minút. V hrnci rozohrejeme olej a opražíme cibuľu, až kým nezmäkne. Pridáme upečenú tekvicu, cesnak a premytú šošovicu. Dolejeme toľko vývaru, aby zelenina bola ponorená. Varíme cca 10 minút, kým šošovica nezmäkne. Dochutíme soľou a korením a rozmixujeme dohladka.

Servírovanie

Polievku môžeme podávať pokvapkanú zeleným pestom alebo s hriankami s kozím syrom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4