Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Pokrájanú tekvicu a cesnak rozložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Premiešame a posypeme ešte zmesou byliniek. Pečieme v rúre cca 25 minút. V hrnci rozohrejeme olej a opražíme cibuľu, až kým nezmäkne. Pridáme upečenú tekvicu, cesnak a premytú šošovicu. Dolejeme toľko vývaru, aby zelenina bola ponorená. Varíme cca 10 minút, kým šošovica nezmäkne. Dochutíme soľou a korením a rozmixujeme dohladka.
Servírovanie
Polievku môžeme podávať pokvapkanú zeleným pestom alebo s hriankami s kozím syrom.