Recepty Tekvicovo-šošovicová polievka

Suroviny

1 maslová tekvica (veľká, neošúpaná a pokrájana na kocky)
4 strúčiky cesnaku
½ červenej cibule (nadrobno pokrájanej)
250 g červenej šošovice
1 l zeleninového vývaru
mleté čierne korenie
soľ
Zmes sušených byliniek
½ ČL tymiánu
½ ČL rozmarínu
½ ČL petržlenovej vňate

Popis

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Pokrájanú tekvicu a cesnak rozložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Premiešame a posypeme ešte zmesou byliniek. Pečieme v rúre cca 25 minút. V hrnci rozohrejeme olej a opražíme cibuľu, až kým nezmäkne. Pridáme upečenú tekvicu, cesnak a premytú šošovicu. Dolejeme toľko vývaru, aby zelenina bola ponorená. Varíme cca 10 minút, kým šošovica nezmäkne. Dochutíme soľou a korením a rozmixujeme dohladka.

Servírovanie

Polievku môžeme podávať pokvapkanú zeleným pestom alebo s hriankami s kozím syrom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept