Recepty Tekvicové rizoto s kozím syrom

Suroviny

500 g tekvice (oranžovej)
1 cibuľa
300 g ryže Carnaroli (na rizoto (arborio)
300 ml bieleho vína
500 ml vývaru (z varenia tekvice)
tymian
soľ
mleté čierne korenie
4 lyžice tekvicových semienok
2 lyžice masla
2 lyžice olivového oleja
100 g kozieho syra

Popis

Tekvicové rizoto s kozím syromTekvicu očistíme a rozdelíme na dve časti. Jednu nakrájame na kúsky a dáme ju variť do mierne osolenej vody. Tekvicu po uvarení rozmixujeme, vývar si odložíme. Druhú časť pokrájame na drobné kúsočky, tú budeme restovať s ryžou. Na oleji podusíme cibuľku. Pridáme ryžu a tymian a za stáleho miešania postupne podlievame najprv vínom, potom vývarom z tekvice. Varíme odkryté, pravidelne miešame, kým sa tekutina nevstrebe do ryže. Nakrájanú tekvicu pridáme až v polovici varenia, aby sa nerozvarila. Keď je ryža akurát, hrniec odstavíme, zmes osolíme a okoreníme. Do odstaveného rizota primiešame maslo a najemno nastrúhaný kozí syr. Hotové rizoto posypeme hoblinami syra a nasucho opraženými tekvicovými semiačkami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept