Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Tekvicu očistíme a rozdelíme na dve časti. Jednu nakrájame na kúsky a dáme ju variť do mierne osolenej vody. Tekvicu po uvarení rozmixujeme, vývar si odložíme. Druhú časť pokrájame na drobné kúsočky, tú budeme restovať s ryžou. Na oleji podusíme cibuľku. Pridáme ryžu a tymian a za stáleho miešania postupne podlievame najprv vínom, potom vývarom z tekvice. Varíme odkryté, pravidelne miešame, kým sa tekutina nevstrebe do ryže. Nakrájanú tekvicu pridáme až v polovici varenia, aby sa nerozvarila. Keď je ryža akurát, hrniec odstavíme, zmes osolíme a okoreníme. Do odstaveného rizota primiešame maslo a najemno nastrúhaný kozí syr. Hotové rizoto posypeme hoblinami syra a nasucho opraženými tekvicovými semiačkami.