Recepty Tekvicové rizoto s gaštanmi

Suroviny

300 g ryže Carnaroli (guľatozrnnej, nepremývame vodou)
600 g tekvice hokkaido
1 cibuľa (stredná)
50 g parmezánu
50 g masla
100 g gaštana (varených)
šalvia (pár lístkov)
2 PL repkového oleja
2 PL olivového oleja
voda (horúca)
soľ
čierne korenie

Popis

Tekvicu umyjeme, prekrojíme a zbavíme ju jadierok. Nakrájame na menšie kocky a dáme na plech na pečenie. Polejeme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme 25 minút na 200 °C. V hrnci si zatiaľ rozohrejeme olej a pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Miešame, kým cibuľa nezmäkne. Pridáme ryžu, premiešame a podlejeme trochou horúcej vody tak, aby bola ryža len jemne ponorená. Miešame a keď sa voda odparí, prilejeme ďalšiu, kým nie je ryža na skus. Upečenú tekvicu zalejeme 1 dcl vody a rozmixujeme dohladka. Pridáme k ryži, dobre premiešame a pokračujeme vo varení. Po 25 minútach rizoto odstavíme zo sporáka. Primiešame maslo a nastrúhaný parmezán. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Pridáme uvarené gaštany a dobre premiešame. Pred podávaním posypeme lístkami šalvie a nastrúhaným parmezánom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept