Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Postup
Maslo vyberieme z chladničky a necháme zmäknúť. Múku preosejeme a zmiešame s cukrom a soľou. Pridáme zmäknuté maslo, vodu a vypracujeme cesto. Cesto uložíme na 20 minút do chladničky.
Baklažán nakrájame na plátky a osolíme, prebytočnú vodu utrieme papierovým obrúskom. Paradajky opláchneme, osušíme a nakrájame na plátky.
Syr nastrúhame nahrubo a polovicu zmiešame so smotanou a rozšľahanými vajíčkami. Náplň ochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.
Odpočinuté cesto vyvaľkáme a položíme do alobalovej formy na koláč. Vidličkou ho prepichneme. Na dno koláča poukladáme baklažán, paradajky a posypeme zvyškom syra. Všetko zalejeme smotanovou zmesou.
Gril nastavíme na nepriamy, stredne silný žiar a koláč grilujeme 40 minút dozlatista.