Recepty Syrový chlebík s príchuťou pizze

Suroviny

1 chlieb
4 strúčiky cesnaku
cherry paradajky
150 g mozzarelly (strúhanej)
80 ml paradajkového pretlaku
bazalka (čerstvá)
1 PL pizza korenia
olivový olej

Postup

1

Rúru predhrejeme na 175 °C.

2

Bochník chleba položíme na dosku na krájanie. Pomocou ostrého noža nakrájame vrchnú časť chleba do diagonálnych riadkov do hĺbky 2 cm od spodnej časti chleba. Vrchnú časť chleba pevne, no zároveň jemne držíme a opatrne krájame v riadkoch v opačnom smere, aby nám vznikol kosoštvorcový vzor.

3

Preložíme na plech vystlaným papierom na pečenie.

4

Chlieb potrieme olejom, do vzniknutých medzier v chlebe povkladáme cesnak a nalejeme paradajkový pretlak.

5

Pridáme paradajky, bazalku a syr.

6

Posypeme korením na pizzu.

7

Pečieme 15 – 20 minút, alebo kým sa nezačne topiť syr.

8

Pred podávaním necháme trochu vychladnúť.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept