Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rúru predhrejeme na 175 °C.
Bochník chleba položíme na dosku na krájanie. Pomocou ostrého noža nakrájame vrchnú časť chleba do diagonálnych riadkov do hĺbky 2 cm od spodnej časti chleba. Vrchnú časť chleba pevne, no zároveň jemne držíme a opatrne krájame v riadkoch v opačnom smere, aby nám vznikol kosoštvorcový vzor.
Preložíme na plech vystlaným papierom na pečenie.
Chlieb potrieme olejom, do vzniknutých medzier v chlebe povkladáme cesnak a nalejeme paradajkový pretlak.
Pridáme paradajky, bazalku a syr.
Posypeme korením na pizzu.
Pečieme 15 – 20 minút, alebo kým sa nezačne topiť syr.
Pred podávaním necháme trochu vychladnúť.