Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rúru predhrejeme na 190 °C. Z chleba odrežeme vrch tak, aby sme mali veko na fondue.
Opatrne vyberieme striedku a nakrájame ju na menšie obdĺžniky, ktoré opečieme do chrumkava. Odložíme.
Slaninku nakrájame na malé kocky a smažíme na panvici do zlata. Slaninku preložíme do misky, tuk v panvici necháme.
Cibuľu a papriku nakrájame na kocky.
Vo veľkej mise zmiešame smotanu na šľahanie a syry.
Pridáme nakrájanú cibuľu, slaninu, papriku a čierne korenie a premiešame. Plech na pečenie vystelieme papierom a položíme naň chlieb. Tukom zo slaniny potrieme chlieb zvonka aj zvnútra. Pečieme 25 minút. Medzitým zvyšné kúsky striedky potrieme olivovým olejom.
Chlieb v rúre odokryjeme, veko odložíme bokom a na plech k chlebu poukladáme striedky. Do chleba nalejeme smotanovo-syrovú zmes a dopekáme ešte 10 – 15 minút. Po dopečení necháme vychladnúť a podávame s upečenými striedkami chleba, ktorými fondue vyjedáme.