Svieži malinový džem

Suroviny

2 kg malín
1.6 kg kryštálového cukru
2 dl vody

Popis

Pekné maliny dáme na sito, rýchlo premyjeme studenou vodou a necháme odkvapkať. Z cukru a vody uvaríme hustý sirup, nasypeme doň odkvapkané maliny a za stáleho miešania varíme dohusta. Horúci džem potom nalejeme do pripravených pohárov a dobre uzavrieme. Množstvo porcii záleží od veľkosti pripravených zaváracích pohárov. TIP pre vás: Ak chcete lepšie zakonzervovať svoj čerstvý džem, tak uložte uzavreté poháre s džemom do nádoby vystlanej dekou, ktorá zabráni úniku tepla a nechajte tam svoje poháre vychladnúť. Z pohára sa lepšie vytlačí prebytočný vzduch a viečko bude lepšie držať.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept