Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Steakový šalát je plnohodnotné jedlo aj pre tých, ktorí si dajú „iba“ šalát. S chrumkavým chlebíkom vás nasýti tak akurát.
Ak si chcete dopriať na jeseň a v zime ako hlavné jedlo šalát zo surovej zeleniny, naše nutričná špecialistka ho odporúča vždy doplniť o zložku, ktorá vás zahreje. "V chladnom počasí nestačí sa teplo obliecť, dôležité je prehriať tiež naše vnútorné orgány. Na rozdiel od surovej zeleniny, ktorá naše telo ochladzuje, mäso veľmi zahrieva. Tento šalát bezpochyby zasýti na veľmi dlhú dobu. Avšak ak ho budete jesť v neskorých večerných hodinách, a navyše vo väčším množstvom, budete mať zrejme problém ho stráviť a môže vám narušiť spánok, "upozorňuje Zuzana Pavelková Šafářová. "Vhodný by bol najmä ako obed či prvé jedlo po športovom výkone, dodá všetky makroživiny, teda sacharidy, bielkoviny a tuky. Nositeľom zdravých tukov bude avokádo. Vajíčka rovnako ako hovädzie mäso predstavujú najkvalitnejšie bielkovinu. Pokrm jednoznačne posilní krv vďaka vitamínom radu B a megadávce železa. Hovädzie mäso má veľa zdravotných benefitov, ale aj zaťažuje hrubé črevo. A preto je najvhodnejšie jesť vždy mäso spoločne so zeleninou, ktorá črevá naopak pekne "vyčistí". "
Paradajku a uhorku nakrájame, šalát umyjeme, osušíme a natrháme na kúsky, avokáda nakrájame na plátky, vajcia ošúpeme a rozrežeme na polovice.
Pripravíme si dresing: Strúčik cesnaku prelisujeme a všetky suroviny na dresing spolu zmiešame.
Steak na rozpálenej panvici opečieme z oboch strán asi 3 – 4 minúty (na medium). Dáme odpočívať bokom.
Do misy dáme šalát, paradajku, uhorku, avokádo, pokvapkáme olivovým olejom, posolíme, pokoreníme a jemne, ale dôkladne premiešame. Na zeleninu poukladáme vajíčka.
Steak pokrájame na pásiky. Poukladáme na pripravený šalát a prelejeme dresingom.
Podávame s bylinkovým chlebom: Bylinkové vňate nasekáme nadrobno a zmiešame s maslom. Krajce chleba potrieme strúčikom cesnaku, natrieme bylinkovým maslom a dáme na pár minút zapiecť. Tip: Ak vám zvýši bylinkový olej, stačí doliať čistý olej, trošku soli a chlieb si doň môžete namáčať.