Recepty Steak z jeleňa s brusnicovou omáčkou

Suroviny

200 g jelenieho pleca

3 vetvičky tymianu

1 strúčik cesnaku

1 ČL masla

1 hrsť sušených brusníc

200 ml omáčky demi glace 

1 karfiol

1 hrsť panko strúhanky (nie je nutná)

soľ, korenie, olivový olej

Popis

Steak vyberieme z chladničky minimálne hodinu pred varením, aby dosiahol izbovú teplotu. Opekáme ho na rozpálenej panvici s olejom, pokiaľ nedosiahneme intenzívne hnedú farbu po celom povrchu mäsa. Pridáme dve vetvičky tymianu, cesnak a trochu masla. Mäso musí ostať pružné, aby bolo vo vnútri medium. Necháme ho odpočinúť na teplom mieste mimo panvice. Omáčku demi glace rozohrejeme a pridáme sušené brusnice, krátko povaríme, prípadne zriedime lyžicou vody. Karfiol rozoberieme na ružičky a rozsekáme v kuchynskom mixéri na konzistenciu kuskusu, pridáme lístky z jednej vetvičky tymianu, soľ, korenie a opečieme na masle na panvici, aby karfiol zostal čiastočne surový. Pre chrumkavý efekt môžeme pred opečením pridať aj panko strúhanku. Podávame s čerstvo namletým čiernym korením a kvalitným olivovým olejom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy


Tesco Leták - aktuálny týždeň

Viac informácií  Informácie



Ponuka je platná v hypermarketoch.
Letáková ponuka platí od 1. 7. od 8:00 hod. do 7. 7. 2020 alebo do vypredania zásob podľa otváracích hodín jednotlivých obchodov, s výnimkou obmedzenia platnosti na vybraných stránkach. Letáková ponuka nie je platná v predajniach Tesco Expres. Ponuka neplatí počas štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja. Ponuka pultového predaja rýb platí len pre obchody s r ybacím obslužným pultom. Ceny sú uvedené v eurách. V letáku sú použité ilustračné fotografie. Za prípadné tlačové chyby sa ospravedlňujeme. Tesco Stores SR, a. s., Cesta na Senec 2, 821 04 Bratislava.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8