Recepty Špenátové lasagne
Suroviny
6 plátkov lasagní
200 g čerstvého špenátu
3 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
250 g ricotty
200 g tvrdej mozzarelly
1 balenie hotovej paradajkovej omáčky
Popis

Plátky lasagní uvaríme podľa návodu. Ešte teplé ich rozprestrieme na pracovnú plochu, aby sme ich mohli plniť.

Na panvici zohrejeme olej, pridáme cesnak a čerstvý špenát a za stáleho miešania ho podusíme. Až bude hotový, dochutíme ho soľou a korením.

V miske zmiešame ricottu s polovicou nastrúhanej mozzarelly a so špenátom tak, aby sa všetky suroviny spojili.

Plnkou rovnomerne naplníme každý plátok lasagní a zavinieme ich.

Do menšieho hlbokého plechu dáme tri štvrtiny paradajkovej omáčky a poukladáme do nej zavinuté lasagne. Vrch prelejeme zvyšnou omáčkou a posypeme zvyškom syra.

Prvých 15 minút pečieme lasagne prikryté alobalom v rúre vyhriatej na 180 °C, ďalších 15 minút ich dopekáme odokryté.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4