Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Ako prvý si pripravíme karamel. Môžeme ho použiť aj do iných receptov, do jogurtu, kávy či na dezerty a v chladničke nám vydrží asi týždeň. Cukor roztopíme na panvici na riedky zlatistý karamel. Keď v ňom už nie sú kryštáliky (dávame pozor, aby nezhorel), pridáme maslo a smotanu a pomaly varíme, kým sa neroztopia vzniknuté hrudky. Ak chceme originálny slaný karamel, tak pridáme malú lyžičku soli. V prípade núdze ho precedíme cez sitko, aby získal jemnú konzistenciu. Prelejeme ho do sklenenej nádoby a skladujeme v chladničke. Múku, cukor, soľ, zmäknuté maslo a jogurt spracujeme na cesto. Ak by bolo príliš riedke, pomôžeme si pridaním trochu múky. Vypracujeme tuhšie cesto s konzistenciou podobnou ako linecké a vložíme do chladničky. Zatiaľ si pripravíme jablčnú náplň. Jablká zbavíme jadrovníka, ošúpeme a nakrájame na malé kocky. V mise ich zamiešame s hrozienkami a citrónovou šťavou.
Cesto si vyvaľkáme na cca 0,5 cm a vykrajujeme z neho kolieska, ktorými vystelieme maslom vytretú formu na muffiny. Do každej pripravenej mištičky dáme cesto, utlačíme ho po bokoch, naplníme jablkami, pridáme lyžičku karamelu a na vrchu vytvoríme z cesta mriežku. Pečieme na 180 °C približne 30 minút.